Hranom do zdravlja
HRANOM DO ZDRAVLJA, udruženje za nutricionizam i dijetetiku Tuzla  
Bosanski English
PUBLIKACIJE O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA


 STUDIJA OKOLISNIH I BIOLOSKIH UVJETA ZA RAZVOJ OPRIMALNIH UZGOJNIH PODRUČJA MATICE SIVE PČELE.pdf
UZGOJ I SELEKCIJA MATICA SIVE PČELE.pdf
 PCELINJI PROIZVODI SA DODANOM VRIJEDNOSTI.pdf
     
 STANDARDIZACIJA I ŠEME KVALITETE PČELINJIH PROIZVODA.pdf
   

ZBORNIK RADOVA I SAZETAKA PCELARSTVO I PCELINJI PROIZVODI_2016_ONLINE.pdf

ZBORNIK RADOVA I SAZETAKA PCELARSTVO I PCELINJI PROIZVODI_2017_ONLINE.pdf
Zbornik sažetaka i radova sa trećeg kongresa o pčelarstvu 2018.pdf
     
     


 

III KONGRES O PCELARSTVU I PCELINJIM PROIZVODIMA BIHAC 17. I 18. 11. U HOTELU EMPORIJUM

 

Treći  Kongresa o pcelarstvu i pcelinjim proizvodima sa medjunarodnim učešćem,   se održava 17. i 18. novembra 2018 godine u Bihaću ( subota i nedelja). Mjesto održavanja sala Hotel Emporijum Adresa: Dr. Irfana Ljubijankića 90, Bihać 77000 Telefon: 037 316-600. Osim predavanja bit će i korisne Tehničke prezentacije vezano za pčelarsku opremu i pribor.

Nosioci organizacije su:

J.U. Veterinarski zavod Bihać, BiH; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, BiH; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Veleučilište u Požegi  HR; USAID/Sweden FARMA II project, Sarajevo, BiH; Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, BiH; Gradska  uprava Bihać; Agencija za sigurnost hrane BiH Mostar, BiH; Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodopr. i šumar., Sarajevo, BIH; Kantonalni Pcelarski  savezi  TK,  USK, ZE DO, BIH, HNK sa svojim udruženjima; Pcelarski  savez  Federacije BIH; Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva federacije BiH Sarajevo; Ured za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sarajevo; Multilab d.o.o. Tuzla; Poljovet d.o.o. Gradačac; Kantonalna privredna komora Tuzla.

Program Kongrea mozete pruzeti klikom  na:PROGRAM_III_KONGRESA__Bihać_2018.doc

 

Radovi i sažetci su   tiskani u ZBORNIKU RADOVA O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA koji je katalogiziran kod NUB Sarajevo. Zbornik mozete preuzeti klikom na Zbornik_III_Kongres_o_pcelrstvu_2018_.pdf

 DRUGI KONGRES O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA

SA MEDJUNARODNIM UČEŠĆEM, GRADAČAC 2017,

Mjesto održavanja: Gradačački sajam, datum: 24. 08. 2017. godine

Drugi Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima sa međunarodnim učešćem održava se za vrijeme 44. tradicionalnog „Sajma sljive“ u Gradačcu. Prvi dan, 24. 08. će biti izloženi naučni i stručni radovi kao i tehničke prezentacije, a drugi dan će biti održan Okrugli stol na temu: "Institucionalno pravni okvir u razvoju pčelarstva".

Nosioci organizacije su: Gradačacki Sajam Gradačac, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku, Kantonalni pčelarski savez Tuzla, Federalni pčelarski savez Sarajevo, Društvo za nutricionizam i dijetetiku u BiH „Hranom do zdravlja“, Nezavisni biro za razvoj NBR Gradačac i klaster Tipičnih proizvoda Tuzla, „Bee med“ doo Tuzla, Veterinarski zavodi u Bihaću i Tuzli i drugi. 

Drugi Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima sa međunarodnim učešćem, 44. tradicionalni „Sajma sljive“ u Gradačcu kao i manifestacija „Medena Tuzla“  koja se odrzava 08 i 09. 09. 2017.godine predstavljaju jednu cjelinu.

Program Kongrea mozete pruzeti kliko na;PROGRAM_2_KONGRESA_PCELARSTVA_03.08.2017.doc

Radovi i sažetci su   tiskani u DRUGOM ZBORNIKU RADOVA O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA koji je katalogiziran kod NUB Sarajevo. Zbornik mozete preuzeti klikom na: ZBORNIK_RADOVA_I___SAZETAKA_PCELARSTVO_I_PCELINJI_PROIZVODI_FINAL_PRINT.pdf

 

 

 

 

PRVI KONGRES O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA SA MEDJUNARODNIM UČEŠĆEM, TUZLA 2016,

Mjesto održavanja:  Tehnološki fakultet, datum: 15. Juli 20162017. godine

Prvi Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima sa međunarodnim učešćem  je   15. Juli 2016 petak. Nosioci organizacije su: Gradačacki Sajam Gradačac, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku, Kantonalni pčelarski savez Tuzla, Federalni pčelarski savez Sarajevo, Društvo za nutricionizam i dijetetiku u BiH „Hranom do zdravlja“, Nezavisni biro za razvoj NBR Gradačac i klaster Tipičnih proizvoda Tuzla, „Bee med“ doo Tuzla, Veterinarski zavodi u Bihaću i Tuzli i drugi. 

Kongres  je održan  15. Jula 2016 petak sa početkom u 10 sati,  amfiteatar  Tehnološkog fakulteta Tuzla Program se moze preuzeti klikom na;

 PROGRAM__prvog_kongresa_o_pčelinjim_proizvodima_konacni_slanje.doc

Zbornik radova i sažetaka možete pruzeti klikom na:

Zbornik_radova_i_sažetaka_sa_kongresa_o_pčelarstvu_i_pčelinjim_proizvodima.pdf
 


Content Management Powered by UTF-8 CuteNews
Partneri iz područja prehrambene i farmaceutske industrije koji podržavaju projekat "Hranom do zdravlja"

Zada Pharmaceuticals

AsSolgar

UnifarmSolana Tuzla

Slatka Varoš Gračanica

OSPHARM

Fana

Voćar

Vispak

MenpromVitalis sokovi

Kent

Semberka

 
Copyright © 2011 - Sva prava pridržana - Hranom do zdravlja